FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA
UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU,
JAGODINA


Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina,
Tel. (+381 35) 223 805,
Fax (+381 35) 223 805
   
Arhiva vesti  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
2013.  
 
2012.  
 
2011.  
 
2010.  
 
2009.  
 
2008.  
 
2007.  
   
2006.  
 
2005.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Vesti 2017.

1 2

 Datum: 17.5.2017.Kviz Igra kroz nauku i umetnost, održanog 12.5.2017. u
OŠ „Rada Milјković“ u JagodiniDatum: 15.5.2017.PROFESOR FAKULTETA PEDAGOŠKIH NAUKA U JAGODINI DR ALEKSANDAR IGNJATOVIĆ ODRŽAO PREDAVANJA U LONDONU
Profesor Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, dr Aleksandar Ignjatović, održao je krajem aprila 2017, predavanja u okviru programa međunarodne razmene i mobilnosti nastavnika studentima Fakulteta sportskih nauka Middlsex Univerziteta u Londonu. 

Predavanja su održana studentima postdiplomskih studija na smeru sportskih nauka sa temama Identifikacija talenata i Trening za razvoj mišića stabilizatora trupa. Pored predavanja prof. Ignjatović je imao priliku i da prisustvuje demonstraciji igre Skvoš od strane redovnog prof. Nic James-a, direktora Instituta sportskih nauka Middlsex Univerziteta i selektora reprezentacije Velsa u skvošu. 


Datum: 12.5.2017.Predavanje prof. Marjorie Rosenberg
RAZVIJANJE KREATIVNOSTI U NASTAVI
(Creativity in the classroom) u okviru seminara
USING THE LEARNER AS A CREATIVITY RESOURCE
Četvrtak, 18. maj 2017. u 10.30 časova
Amfiteatar Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini

Creativity can take on many forms. Sometimes it is simply a matter of giving our learners the space they need to express their ideas and creativity by setting tasks which enable them to contribute their own thoughts and experiences. This workshop will look at various ideas for allowing your learners to steer their creative process and encourage them to discover for themselves what they can do with language.
Resource: Creativity in the English Language Classroom, ed: Alan Maley and Nik Peachy, British Council, 2015 This will be comprised mostly of creative activities to do in the classroom.


Datum: 11.5.2017.Na “Šumadija sajmu” predstavljene publikacije u izdanju Fakulteta pedagoških nauka
U Kragujevcu je danas otvoren šestodnevni “Sajam knjiga i grafike” na kome su predstavljene publikacije u izdanju Fakulteta pedagoških nauka. Posetite štand Univerziteta u Kragujevcu i upoznajte se sa časopisom iz oblasti jezika, književnosti i pedagoških nauka, časopisom “Uzdanica”, kao i sa drugim publikacijama koje su objavljene u 2016/2017. godini.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova, a mi Vas očekujemo na štandu Univerziteta.
Datum: 10.5.2017.Poetsko-muzički performans u parku Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.
Utorak, 16. maj 2017. u 17 časova
Očekujemo Vas da zajedno rasteramo kišu i oblake i proglasimo konačni dolazak proleća!Datum: 10.5.2017.Vasil Hadžimanov Band
na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

Humanitarni koncert za obnovu stare zgrade Učiteljske škole
VASIL HADŽIMANOV BAND
8. maj 2017.
Amfiteatar Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini


http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/431/muzika/2727764/koncert-hadzimanov-benda-za-obnovu-stare-uciteljske-skole.html

http://www.blic.rs/vesti/srbija/koncert-za-obnovu-uciteljske-skole-jagodinci-uzivali-u-punom-amfiteatru-fakulteta/3qbt9pv

http://www.politika.rs/scc/clanak/380155/Spektar/Ritam/Koncert-Hadzimanov-benda-za-obnovu-stare-Uciteljske-skole

http://www.zenska.tv/humanitarni-koncert-vasil-hadzimanov-benda-u-jagodini/

Datum: 9.5.2017.Delagacija grada Baja u Mađarskoj i Visoke škole ''Etveš Jožef'', boravila je u periodu od 3. do 5. maja 2017. u službenoj poseti gradu Jagodina i Fakultetu pedagoških nauka
Pored gradske uprave i Fakulteta, oni su posetili i vodeće gradske ustanove kulture i upoznali se sa kulturno-istorijskim znamenitostima grada i okoline.

U Kulturnom centru Jagodina, u četvrtak, 4. maja 2017, otvorena je izložba fotografija umetnika iz grada Baje koji su ujedno i profesori Visoke škole ''Etveš Jožef'' sa kojom Fakultet pedagoških nauka u Jagodini ima razvijenu međunarodnu saradnju već deset godina.

Izložba je otvorena do 12. maja i pozivamo Vas da je posetite.


 

 

 Datum: 1.5.2017.Koncertna atrakcija sezone u okviru programa kulturno-umetničkih događaja ''Putokazi kulture''

Humanitarni koncert za obnovu stare zgrade Učiteljske škole u Jagodini

Ponedeljak, 8. maj 2017. u 19 časova
Park Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini

Datum: 3.5.2017.Koncertna atrakcija sezone u okviru programa kulturno-umetničkih događaja ''Putokazi kulture''

Humanitarni koncert za obnovu stare zgrade Učiteljske škole u Jagodini

Ponedeljak, 8. maj 2017. u 19 časova
Park Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini

Datum: 3.5.2017.Kocertna atrakcija!
Humanitarni koncert za obnovu stare zgrade Učiteljske škole u Jagodini.

KOLIKO NAS ŽELI DA STARA ZGRADA UČITELJSKE ŠKOLE U JAGODINI BUDE OBNOVLJENA?

Dođite i podržite nas u namerama i planovima da u tome uspemo!


Datum: 30.4.2017.STUDIJSKO PUTOVANJE U MAĐARSKU 
U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS PLUS
 

Studenti i profesori Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, boravili su u periodu od 2-8. aprila i od 23-27. aprila 2017. u Mađarskoj u okviru međunarodnog programa razmene studenata i nastavnika Erasmus plus. Tom prilikom oni su posetili osnovne škole i vrtiće u kojima se vaspitno-obrazovni proces odvija dvojezično, na mađarskom i srpskom jeziku, kao i domove učenika, kulturne institucije i crkvene ustanove Srpske pravoslavne crkve u gradovima naseljenim srpskim življem.

Program je realizovan sa Visokom školom ‘’Etveš Jožef’’ u Baji sa kojom naš Fakultet ima razvijenu međunarodnu saradnju već deset godina, a novi oblici saradnje započeti su i sa Srpskim vrtićem, osnovnom školom, gimnazijom i kolegijumom ‘’Nikola Tesla’’ u Budimpešti i Filozofskim fakultetom ‘’Lorant Etveš’’ u Budimpešti.

U okviru ovih studijskih poseta, studenti i profesori Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, boravili su u Baji, Santovu, Budimpešti, Lovri, Bekeščabi, Segedinu, Deski i Batanji.Datum: 26.4.2017.ODRŽAN STRUČNI SKUP
"NASTAVNIK KAO PLANER I ORGANIZATOR NASTAVNOG PROCESA"
 

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini danas je održan stručni skup "Nastavnik kao planer i organizator nastavnog procesa".
Ovom temom Fakultet nastavlјa tradiciju organizovanja stručnih skupova sa cilјem unapređivanja vaspitno-obrazovnog rada kroz razmenu primera dobre prakse.

Zahvalјujemo se svim kolegama na dosadašnjem učešću i doprinosu u realizaciji stručnih skupova.Datum: 26.4.2017.RAZGOVOR O KNJIZI "BANTUSTAN:
ATLAS JEDNOG PUTOVANJA"Datum: 25.4.2017.VASKRŠNJI ČAS 2017.
Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini 25. aprila održan je Vaskršnji čas u organizaciji nastavnika i studenata Fakulteta, veroučitelјa beličkog namesništva i jagodinskih osnovnih škola. Časovi su tematski osmišlјeni, a deca su uživala u kombinovanju narodnih pesama i muzičkih aktivnosti, likovne umetnosti i sadržaja o bilјkama i prirodi našeg kraja. U novom ambijentu, u slušaonicama i atelјeima Fakulteta, dan je provelo oko dve stotine učenika svih škola u Jagodini („Rada Milјković“, „Boško Đuričić, „17. oktobar“, „Goran Ostojić“ i „Milan Mijalković“) i škola koje su locirane u jagodinskim selima Glogovcu, Bagrdanu, Ribaru, Majuru i Šulјkovcu.

Zadovolјstvo atmosferom i rezultatima izrazili su svi učesnici, a posebno studenti koji su, uz podršku svojih mentora i veroučitelјa, držali nastavu. Likovni radovi sa Vaskršnjeg časa biće ponuđeni na aukciji sa koje će sav prihod biti usmeren u humanitarne svrhe.

Datum: 20.4.2017.RAZGOVOR O KNJIZI "BANTUSTAN: 
ATLAS JEDNOG PUTOVANJA"

Utorak, 25. april 2017. u 13 časova
Amfiteatar Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini

Gost: Uroš Krčadinac, jedan od autora
Moderator: dr Nenad Stevanović

Bantustan je putnički zapis od Balkana do juga Afrike. Bantustan čine priče i crteži, intervjui i mape, pesme i dokumenti. Bantustan je istovremeno udžbenik za samostalna putovanja, intimna ispovest, ilustrovani atlas, zbirka čudnih sudbina, popis malih tajni i sramota. Bantustan je putopis, roman, atlas i enciklopedija.

Očekujemo Vas!Datum: 23.4.2017.5. NAUČNI SKUP
KNJIŽEVNOST ZA DECU U NAUCI I NASTAVI
21-22. april 2017. godine


Datum: 23.4.2017.U JAGODINI ODRŽAN KUP REKTORA 
UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU
Najveće sportsko takmičenje Univerziteta u Kragujevcu - Jagodina 23. april 2017.

U nedelju 23. aprila 2017, u Jagodini je održan Kup Rektora u oganizaciji Univerzitetskog sportskog saveza Kragujevca (USSKG), Fakulteta pedagoških nauka (FPNJ) u Jagodini i Studentske organizacije Fakuleta pedagoških nauka (SOFPNJ).Datum: 19.4.2017.Razgovor s povodom - Marko Šelić Marčelo
''MALTEREGO''
18. april 2017, Amfiteatar Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini
Datum: 16.4.2017.Gost Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini u utorak,
18. aprila 2017. u 13 časova, biće književnik i muzičar
Marko Šelić - Marčelo
 Datum: 13.4.2017.ODRŽAN DRUGI VASKRŠNJI KONCERT HORA I ORKESTRA
FAKULTETA PEDAGOŠKIH NAUKA
Pred punom salom Centra za Kulturu u Jagodini sinoć je održan drugi Vaskršnji koncert hora i orkestra Fakulteta pedagoških nauka. Program se sastojao iz blokova duhovne i svetovne muzike, besede studenta Želјka Stojkovića i pesme „Tren” studenta Stefana Lazarevića. Posebnu draž programu dali su najmlađi solisti Danica Đokić, Ilijana Miladinović, Maša Ćirković i Momčilo i Mila Zovko.

Brojni gosti, uklјučujući i jagodinsko sveštenstvo, ovacijama su pozdravili studente predvođene dirigentom Milicom Stanković.Datum: 12.4.2017.Poseta rektora Univerziteta u Kragujevcu našem fakultetu
Prof. dr Nebojša Arsenijević, rektor Univerziteta u Kragujevcu, posetio je 12. aprila 2017. godine Fakultet pedagoških nauka, i tom prilikom razgovarao sa rukovodstvom Fakulteta o aktuelnim pitanjima u oblasti nastavnog procesa i predstojeće akreditacije.

Dekan Fakulteta, prof. dr Violeta Jovanović, izrazila je zadovolјstvo saradnjom Fakulteta i Rektorata i predstavila rektoru program aktivnosti u narednom periodu.

Posebnu pažnju svi učesnici u diskusiji posvetili su mogućnosti obnovi stare zgrade Učitelјske škole a prof. dr Nebojša Arsenijević tim povodom istakao je kako je neophodno što pre pronaći model rešavanja ovog problema s obzirom na istorijsku, estetsku i kulturnu vrednost ovog objekta.
1 2